Thijs Noldus Art of Nature Riviersteen waskom specialist europa
Thijs Noldus Buddha4all
     

Fossiel hout

 

Fossiel hout of Versteend hout ontstaat in de loop van miljoenen jaren.Net als met goud kan de mens dit proces niet nabootsen. Ons versteend hout komt hoofdzakelijk uit Indonesië. Het versteend hout word op kleine schaal opgegraven en vervolgens bewerkt tot prachtige kunststukken of zelfs waskommen en urnen.

Wat is fossiel hout ?
Versteend hout of fossiel hout heeft iets magisch omdat het mooi, exclusief en al miljoenen jaren oud is. Het ontstaan van versteend hout is een proces wat miljoenen jaren geleden is begonnen. Bomen zijn onder een enorme laag vulkanisch as terecht gekomen. Omdat het hout dankzij de laag as niet snel rot, kunnen de mineralen die zich in de as bevinden zich afzetten in het hout. Na verloop van tijd verrot het hout en de mineralen blijven. Het resultaat: versteend hout; een uniek product wat op natuurlijke wijze is ontstaan. Versteend hout kan bewerkt worden zoals steen.

Contact
Hebt u interesse in fossiel hout ,waskommen urnen of in andere producten van versteend hout? Kom dan eens een kijkje nemen in onze winkels/showroom. Of bezoek onze webshop en info pagina www.buddha4all.nl. of bel direct met Thijs Noldus 06-34321112